Axelia skötte sig i premieloppet!

Axelia

Axelia

Det 2-åriga stoet AXELIA visade lite ”spända” tendenser då hon kom in i träning. Hon har fått allt bättre självförtroende och i dagens premielopp Sundbyholm skötte hon sig med bravur på tiden 1.31,8/2140m. Det är en stor häst som kanske inte blir alltför tidig men som har ett riktigt fint steg. WIND BEAUTY var 2:a i ett av dagens poänglopp. Avslutningen sista 700m var av bästa märke och tiden 16,9/2140m på den smetiga banan var ett bra formbesked. Stoet rundade därmed också ”hundringen” insprunget totalt, bra gjort.
   Nya premielopp väntar kommande vecka, ZINGO BRICK (E-tuna tisdag) och LARITZ CROWN (Valla onsdag), det ska bli kul. Båda hästarna fina i fredagsjobbet. JAMESON LEE och KILS TITAN gnuggas för starter veckan efter. Skadedrabbade LOOKING COOL är inne på sitt ”åttonde liv”. Två bra jobb i veckan. Sneglar lite mot Mp den 9:e. 
Lika inför lagen ? Nja...
Efter att ha varit nöjd med hästarna i dag så kom ”kallduschen” efteråt. 14 dagars avstängning för felaktig drivning  i poängloppet (!). Kan inte vara möjligt, dom måste sett fel, tänkte jag. I en tät slutstrid där min häst, Wind Beauty, svarade på maningarna hela vägen hem ansåg måldomaren att drivningen sista biten blev bestraffningsbar till 14 dagar. Straffet går (märkligt nog) inte att överklaga. Jag är inte den som skyller ifrån mig hit och dit. Men detta var fasen horribelt. Men möjligt att funktionärerna vaknat på fel sida, om dom vaknat? (första start var ju kl 9.15…..) för utvisningen av den premiehäst som påstods vara oregerlig var allt annat än rätt gjort.
//MLA 2013-08-31//

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.