”Medicinmannen” dök upp på Solvalla…

imageEn av stallets hästägare, 50-åriga Järfällabon Jonas Behm (på bilden med delägda fyraåringen EN RICO) fångades av hästintresset relativt sent in i sitt liv. För fyra år sedan hade han aldrig suttit på en häst men nu äger han själv en egen dressyr häst.

– Ja, det stämmer. En rutinerad häst som jag lär mig mycket av. Till våren är det tänkt att vi ska börja tävla så smått och i vår skulle jag även gärna vilja prova på att köra häst också, säger Jonas som till vardags sitter som finanschef på medicinföretaget Biogen ABs Sverigekontor i Upplands Väsby. Ett företag som arbetar med forskning och utveckling av läkemedel.

EN RICO som Behm deläger har börjat karriären på bra sätt men i fredags på Solvalla kom första ”plumpen”. Vi blev påkörda efter 150m och fick punktering på ett sulkyhjul. Det blev för tungt i snömodden. ULM DE CALIX avancerade jag fram till dödens med efter 700m. Han blev trött till slut och kanske borde kunnat bättre? Det blev istället ALLEGRO BRICK som tog stallets första prischeck för året då han grejade en 3:e plats igår på Sundbyholm. Han fick ett bra lopp men kunde inte blanda sig i striden. Han får godkänt men vi ska justera lite i utrustningen till nästa start. Nya lopp i Eskilstuna på torsdag. Vi har LEO MESSI till start. Han svek senast från ledningen. Jobbar bra men får nog svårt att vinna tror jag. I övrigt kommer är det ett nyförvärv på gång in stallet. En intressant häst. Mer info kommer. Mycket snö nu. Hästarna får nyttiga arbetspass då de får pulsa på rejält. Morgondagens veterinär resa (Zingo Brick och Jameson Lee) är uppskjuten till nästa vecka. //MLA 2016-01-11//

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.