Så minns jag Tommy Hanné….

SAM_4410Jag var nio år den gången då jag, en snöig lördag fick följa med min pappa till Tommy Hannés gård utanför Enköping. Vi skulle titta på en hingst som skulle säljas. Jag minns att det var full aktivitet på gården och att hästen visades i fint skick. Det blev affär och när hästen skulle hämtas skedde det i samband med en start på Valla.  Även då fick jag följa med. Jag minns atmosfären i stallet och hur spännande jag tyckte det var. 
 Tommy Hanné tränade fram segerhästar på löpande band. Tystberga-uppfödda och -ägda Zorrino (bilden) var en av Tommys första stjärnor. 47 segrar blev det. Jag förknippar Tommy med Dream Of Goal 36 segrar och unghästkanonen Ata Star L och även Born Quick 29 segrar och Tres Solide L 23 segrar.
 För några år sedan drabbades Hanné av den vidriga sjukdomen cancer men han kämpade och jobbade in i det sista. I går somnade han in och blev 67 år. Jag kommer minnas honom som en av de största i travet när man växte upp. Både som tränare och kusk.

 Stallet startar kommande vecka i Mantorp måndag, KILS TITAN (lopp 3) står tillägg i ett lärlingslopp. Han får smygas och hoppas på en peng. På Eskilstuna tisdag kväll kommer LOOKING COOL ut i Hästägarkristallen (lopp 6), han har fått ett fint smygläge men möter ett par bra och kan han nypa en fin slant är jag nöjd.
//MLA 2014-04-29//

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.