Högvarv nu….

Mycket arbete hemma och en hel del åkande senaste dagarna. Hästarna tävlar på skapligt utan att sätta pricken över i:et. HIGH ABOVE följde upp förra veckans 3:plats i Örebro med en 4:e plats i dagens montelopp i Lindesberg. Jag är fullt nöjd med hans två lopp och han håller fin form. EN RICO blev 6:a i ett långlopp idag. Vi hamnade långt bak och travet stämde inte. Han ska kollas upp av veterinären. Det ska även VANILLA STREAMLINE göra. Hon gick felfritt i Färjestad i måndags. Blev 3:a och var i princip okörd men travet flyter inte. Bra kapacitet annars. KAY ADAMS blev 2:a samma dag med krafter kvar. Bra form på henne och vi siktar mot Lindesberg nästa söndag. ALLEGRO BRICK kvalade på Solvalla igår. Han kändes bra på 18,0/2140m och är startklar igen. Banjobb på lördag väntar för ANDY PANDY ONE (startaktuell Lindesberg 14/5) ,AMOUR STREAMLINE, MEDALLION och MATRIX AGAIN. En häst har lämnat ladan, stoet REAL CAVIAR ska tränas vidare av Hans-Owe Sundberg. Som sagt, stallet går på högvarv både på banan och hemma. Lägg därtill arbetet med ”fikastugan” som har tagit rejäl fart och det ser ut som den ska bli klar till det, av arbetsledaren,  utlovade datumet 20:e maj. Senare i sommar blir det officiell invigning av den.

IMG_1169

 

Pensionärerna Folke ”Ninjan” Platemark och Sivert ”Smugglarn” Johansson deläger stoet VANILLA STREAMLINE. I måndags var de med till Karlstad och fick se stoet gå felfritt för första gången i vår regi och då blev det en 3:e plats. Herrarna , som båda rundar 78 bast i år, myste när de hjälpe till med hästen efter loppet:

– Det här var ett steg i rätt riktning, sa ”Smugglarn”.

– Ja, men jag såg att kusken var fokuserad runt sista sväng för då det var nog nära galopp.. kan vi få ordning på henne helt blir det åka av på riktigt, flikade ”Ninjan” in…

//MLA 2017-05-04//

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.