Rutinerad amatör på måndag!

BAMBI FLASH är en trevlig 3-års märr. I dag testades hon i ett provlopp och skötte sig fint i alla moment. 1.24/2100m på den smetiga banan sprang hon med lätthet. (tur det, kusken tappade nämligen körspöet,…) Hon får gå ett till provlopp innan kval som vi siktar mot i mars. Jämngamla ZINGO BRICK var med till hästdoktorn. Framkotorna snyggades till och det blir lite lugnt för honom i två veckor men han ligger bra till och planen är kval med honom också i mars. Imorgon tränas det på här hemma och även lite i helgen sen blir det trav på måndag.
SAM_4120MANTORP måndag 17 febr, kvällstrav
BALLETMEISTER (lopp 1): Brorsans häst. Har tränat på en tid efter operation i en has. Han har mest gått styrkejobb och som snabbast 19,5/2100m i ett provlopp. Vi får se om Göran (bilden, ja den har några år på nacken…) har ställt iordning. Troligen behöver han nåt lopp i sig. CHILI ON LINE (lopp 1): fick strykas pga dåliga karleder för ett par veckor sedan. Även om han känns fin så kan han ha tappat lite. Har ju inte startat på länge och får smygas med och hoppas att han kan komma igång o starta regelbundet nu efter lång frånvaro pga hjärt besvär.. JAMESON LEE (lopp 8): glöm senaste loppet, han kom fel på det. Han känns riktigt fin hemma. Distansen klarar han men är inte optimalt. Ska smygas på innern och är främst en platsskräll. 
SAM_4148
Carl-Henning Wallberg var en av mina idoler när jag som ung hängde på Mantorp med farsan. Med segervapnen som Mr Egoist, Onyx Chateau, Sawaritza Nibs och framför allt Another Lord har Wallberg vunnit 550 av sina nästan 6ooo körda lopp. Jag var på Valla 1991 då han kom obesegrad till Kriteriet med Another Lord och blev favorit. Hästen höll heroiskt till 3e platsen efter elak press. Den fd proffstränaren är numera banansvarig på Mantorp. Då och då gör han inhopp i sulkyn i amatörlopp och på måndag sitter han upp bakom stallets BALLETMEISTER. 
//MLA 2014-02-13//

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.