Gammal ”travräv” på gång igen….

SAM_4593Fd Nyköpingsbon Sivert Johansson (bilden) hade häst här på gården för 25 år sedan då han höll på som amatör. Nu är han pensionär och sedan åtta år bosatt i Sparreholm. Travet har legat på is under en mycket lång tid men nu har han smygit sig tillbaka så smått och det har börjat klia i körhänderna igen… 
– Ja, jag har fått tillbaka intresset lite igen, säger Sivert som fått hjälpa till att köra lite motionsjobb sista tiden.
Travintresset började tidigt. Hästen KICKI BUTCH (bilden nedan) inhandlades och lämnades i träning hos Sven Törnqvist. Stoet vann ett lopp Sundbyholm i början av 1970-talet och en gång var den hästen med i samma lopp som självaste Ego Boy.
unnamed

– Den bästa häst jag haft är ändo King Samo. Den hade misslyckats hos flera proffs, bla Sören Nordin. Med dåvarande Sundbyholmstränaren Gunnar ”Gurkan” Ahlvärns hjälp fick jag den till en vinnare. Det var mycket jobb med den hästen men det blev fyra segrar totalt, säger Sivert som även varit aktiv som kusk. I beige ”uniform” blev det nio körda lopp med en 5:e plats på Fornaboda som bäst.

Stallet startar LOOKING COOL på Sundbyholm lördag kväll (lopp 9): han gick bra senast men står nu tillägg. Han gör så gott han kan och det blir åter norskt huvudlag. Se upp!
Lördagskvällstrav… Blir det Stadt på hemvägen om vi vinner ?
//MLA 2014-05-07//

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.