Plus och minus från ST….

Fick just redan på att ST gör en rejäl satsning och stimuleringsdrag till uppfödarna. Det handlar om höjda uppfödarpremier för hästar som föds 2015, dvs avkommor till ston som betäcks nästa år. Det är ett bra sätt att satsa på uppfödningen och troligtvis också enda chansen att få fart på rekryteringen av tävlingshästar. Det är bara hoppas att det finns hästägare som vill/orkar/har råd att satsa…
  Tristare besked är dock att man drar in på banprogrammen. Det ska tydligen bara tryckas nån startlista som delas ut på tävlingsplatsen. Måste kolla upp det men det vore isåfall mycket trist och beklagligt.                      
SAM_3910

I går hade vi besök i stallet av hästtandläkare Lars-Göran Gustafsson. Ett tiotal hästar fick sina munnar kollade och det hela gick bra även om det i stort sett tog hela arbetsdagen. 

 

 

Nästa starter för stallet:
SOLVALLA söndag 24 nov, em -trav
JAMESON LEE (lopp 9): håller bra form. Han möter förvisso rätt bra hästar men har hyfsat läge och kommer laddas mot front. Därifrån kan han duga en bit tror jag. Han ska tävla barfota på alla fyra tassar.
MANTORP måndag 25 nov, lunchtrav
KILS TITAN (lopp 3): presterade riktigt dåligt senast. Jag kommer ändra en del på utrustning denna gång. Jag tror att han kommer tävla bättre nu. Vi tar även troligen bort skorna för första gången. Hästen var ”svinbra” i måndagsjobbet och jag hoppas att han börjar leverera på allvar i lopp nu…
WIND BEAUTY (lopp 3): uppträtt hetsigare än vanligt i de senaste två loppen. Hon har behandlats i en kota efter sista starten och är inte så tufft jobbad. Tillägg är inte det roligaste men hon har en bra startrygg och kanske kan smyga med till en slant.

//MLA 2013-11-21//

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.